Voor iedereen / Wijk in
ontwikkeling, met een
gevarieerd aanbod


Voor wie? /
Bewoners_Een geweldig thuis omdat...

“We huurden hiervoor een woning in een naburige gemeente en wilden ervaren of we dat leuk genoeg zouden vinden om er een huis te kopen’, vertellen Esin Aras en Halit Dincer. ‘Toen een buurman in het Koningskwartier ging wonen, beviel hem dat zo goed dat ook wij geïnteresseerd raakten. Zodanig zelfs dat het idee ons niet meer losliet en we echt achter makelaars hebben aangezeten haha. We bleven aanhouden, waren blij dat het uiteindelijk lukte en hebben het hier enorm naar onze zin.”

“We zijn echt blij dat we de stap hebben gezet. Onze kinderen gingen eerst nog in onze vorige woonplaats naar school. We wilden die band niet direct helemaal opgeven, maar inmiddels zijn we helemaal op onze plek in het Koningskwartier. Het is echt een hele goede keuze geweest. In meerdere opzichten.”

Wonen in Koningskwartier sinds 2018

Esin en Halit:
“Het is echt een hele goede keuze geweest. In meerdere opzichten.”

We hebben het hier enorm naar onze zin.

“We zijn er elders – helaas – wel aan gewend dat mensen elkaar op straat niet groeten of terug groeten. In Zevenhuizen en het Koningskwartier is de mentaliteit dorpser. De bewoners zijn erg vriendelijk en vrolijk en maken graag een praatje. Halit kwam bij de supermarkt eens een paar dubbeltjes tekort, de kassière vond het prima. Dat komt de volgende keer wel goed, zei ze. We waren stomverbaasd, maar het onderstreept hoe vriendelijk en behulpzaam mensen hier zijn. Ze respecteren elkaar en zijn ook geïnteresseerd in ons en in onze cultuur.”

Gezellig

“We hebben een groepsapp met de buren, waarin we elkaar bijvoorbeeld laten weten dat iemand spulletjes over heeft die buren gratis mogen hebben. Of we geven even door dat de kinderen bij ons spelen. Er komen er nogal wat over de vloer. Dat is gezellig en het is leuk om te merken dat buren op zo’n manier met elkaar omgaan. We hebben ook een groepsapp die gericht is op buurtpreventie, dat draagt er aan bij dat je je hier ook veilig voelt.”

Ambachtelijke winkeltjes

“We werken veel, dus we hebben nog lang niet alles in de omgeving ontdekt. Daarvoor hebben we wel al e-bikes gekocht. Wat we al wel hebben ontdekt zijn ambachtelijke winkeltjes in de omgeving. Daar kopen we vaak eieren, heerlijke verse melk, groente, bloemen en andere verse producten. Puur natuur, helemaal niet zo duur, dat vinden we hartstikke leuk. In de Zevenhuizerplas kun je lekker zwemmen, kasteeltjes bouwen op het strandje of een ijsje of frietje eten. Ook de omgeving er omheen is heerlijk landelijk. Mensen gaan er zelfs op uit om uilen en vossen te spotten. Dat is ons nog niet gelukt, maar we blijven het proberen. Toen onze tuin nog niet was aangelegd, zagen we trouwens hazen om ons huis. De natuur onderstreept het gevoel dat je in een omgeving woont die oorspronkelijk van de dieren was. Ons huis zelf is lekker ruim en goed geïsoleerd, we hebben ook tijdens warme zomers geen airco nodig voor een aangename temperatuur. Kortom, we wonen hier heerlijk.”