Voor iedereen / Wijk in
ontwikkeling, met een
gevarieerd aanbod


Voor wie? /
Bewoners_Een geweldig thuis omdat...

Op zoek naar een grotere woning met een fijne tuin en speelvoorzieningen in de buurt trok het Koningskwartier de aandacht van Herman en zijn vrouw. Tot dat moment woonden ze in Den Haag, van de overstap naar de nieuwe wijk hebben ze nog geen moment spijt gehad. Integendeel!

“We zochten een woning die we nog een beetje naar onze eigen hand konden zetten”, vertelt Herman.  ‘”Vooral op het gebied van duurzaamheid. We willen zoveel mogelijk energieneutraal zijn. Samen met de aannemer kwamen we onder meer tot voorzieningen als hogere isolatie, volledige vloerverwarming, driedubbel glas in de ramen, een warmtepomp, zonnepanelen en dergelijke.”

Woont in Koningskwartier sinds 06/2018

Herman:
“De rust die ik hier heb zodra ik thuis kom, heb ik in den Haag nooit gekend.”

We wonen duurzaam, gemoedelijk en alles is dichtbij.

“Ons huis heeft het hele jaar door een constante temperatuur. Voor ons is het niet het belangrijkste maar mooi meegenomen is dat we hierdoor geen energiekosten hebben. Deze voorzieningen zijn grotendeels ook doorgevoerd in de woningen die na ons zijn gebouwd, vanaf 2019. Overigens zijn de huizenprijzen op zichzelf ook zeer gunstig, zeker in vergelijking met omliggende steden.”

Gemoedelijk en veilig

“In Den Haag is alles best massaal. Hier zit je nog steeds middenin de randstad, tussen Rotterdam, Den Haag, Gouda en Utrecht, maar het is veel gemoedelijker en het voelt allemaal erg veilig. Het is ook heerlijk dat we dichtbij de rand van het Rottemerengebied zitten. Je kunt er fijn recreëren, hardlopen of met de kinderen in de bakfiets afzakken langs de Rotte, dan kom je uit bij de Meent in Rotterdam.”

Alles op loop- en fietsafstand

“Hartstikke prettig is ook dat je op loop- en fietsafstand alles vindt wat je dagelijks nodig hebt. Binnen enkele minuten zit je bijvoorbeeld in ons dorpscentrum, Daar vind je alles, van een bakker, slager, supermarkt en doe-het-zelfwinkel tot een drogist, apotheek en huisartsenpost. Je hebt in de omgeving leuke restaurantjes waar je lekker een hapje kunt eten. Onze dochter zit op de dansschool hier vlakbij. Onze zoon heeft hier een tijdje op de voetbalclub gezeten. Nu krijgt hij zwemles, het zwembad zit op tien minuten fietsen van ons huis. Als de kinderen in de speeltuin zijn, kunnen we ze uit ons raam zien en er wonen veel vriendjes in de directe omgeving. Op straat en bij school ontmoet je andere ouders en zijn er leuke sociale contacten. Het dorpstheater organiseert allerlei activiteiten. En het hele dorp loopt uit tijdens het oogstfeest, Koningsdag en andere activiteiten. Er gebeurt dus ook nog eens van alles, het bevalt ons dan ook prima!”