Voor iedereen / Wijk in
ontwikkeling, met een
gevarieerd aanbod


Voor wie? /
Bewoners_Een geweldig thuis omdat...

“Nieuwbouw leek ons eigenlijk ongezellig, totdat we op Facebook dit project voorbij zagen komen’, vertellen Sanne en Frank. ‘Het begon te leven bij ons, ook omdat we allebei uit de omgeving komen en we Zevenhuizen al kenden. We werden ingeloot en zijn nog steeds zeer tevreden dat we deze keuze hebben gemaakt.”

“We woonden in Hillegersberg en waren op zoek naar een andere woning’, kijken Sanne en Frank terug. ‘Maar het ene was te oud, het andere te slecht geïsoleerd, terwijl het idee van nieuwbouw ons steeds meer ging aanspreken. Uiteindelijk gingen we ervoor en met het Koningskwartier hebben we absoluut de juiste keuze gemaakt.”

Wonen in Koningskwartier sinds 2018

Sanne en Frank:
“de wijk is mooi ruim opgezet en de kinderen kunnen lekker buiten spelen.”

We hebben het getroffen met de wijk, met ons huis en met de buren

“Door de centrale ligging heb je het gevoel overal dichtbij te zitten. Het is heerlijk om met ons zoontje Pepijn en dochtertje Ise via de Rotte naar de Eendragtspolder, de Zevenhuizerplas, naar vrienden in de omgeving te fietsen of een ijsje te eten. Aan de andere kant ben je binnen tien minuten met de auto bij de Reeuwijkse Plassen. Die omgeving is ook enorm de moeite waard en willen we dan ook graag nog gaan ontdekken.”

Ruim opgezet

“De wijk is mooi ruim opgezet. De kinderen kunnen lekker buiten spelen en we maken wel eens een rondje langs de vier leuke speeltuintjes in de buurt. Onze zoon en dochter gaan naar het Kindcentrum Koningskwartier, waar ook buitenschoolse opvang en dagopvang zijn. Die combinatie is handig, maar het is ook gewoon een hele fijne organisatie, met ervaren en betrokken leerkrachten en begeleiders. We kunnen er lopend naar toe. Omdat de meeste kinderen uit de wijk komen, hadden de kinderen al snel heel veel vriendjes en vriendinnetjes.”

Zeer comfortabele woning

“Ook onze woning is ruim. We hadden hiervoor een appartement van 80 vierkante meter, nu wonen we twee keer zo groot en hebben we een grote tuin. Wel moesten we door de omvang onze inrichting aanpassen. Onze bank en de vier persoonseettafel waren in verhouding veel te klein voor de huiskamer en de ruime woonkeuken hier. Het huis zelf is helemaal volgens de laatste bouwregels gebouwd, dus goed geïsoleerd en geventileerd. We hebben zonnepanelen en beneden vloerverwarming. Dat maakt het tot een zeer comfortabele woning.”

“Vanaf het moment dat de eerste paal werd geslagen, hebben we heel goed contact met de buren. Met ons rijtje hebben we een buurtapp. We bezoeken regelmatig verjaardagen, als je om een kopje suiker verlegen zit, kun je altijd bij de buren terecht en tijdens vakanties zijn er altijd wel buren die de plantjes en de tuin willen verzorgen. Maar we lopen de deur ook niet bij elkaar plat, het is leven en laten leven. We hebben het getroffen met de wijk, met ons huis en met de buren en zitten hier meer dan prima.”