Voor iedereen / Wijk in
ontwikkeling, met een
gevarieerd aanbod


Voor wie? /
Bewoners_Een geweldig thuis omdat...

Marijn en Shirley van Pelt waren de eerste kopers in de wijk Zevenrozenhof, waarmee de bouw van het Koningskwartier startte. Met dochter Lizz en zoon Kai voelen ze zich helemaal op hun plek.

“We woonden in Ommoord toen we hoorden van deze nieuwbouwwijk”, vertellen Marijn en Shirley. “We hadden al tientallen bestaande woningen bekeken, die waren het allemaal net niet of te duur. Dit leek ons gelijk erg leuk. Een huis kopen op basis van een plaatje in een brochure is een risico, maar het zag er allemaal zo goed uit. De plek beviel ons, we konden er een garage bijbouwen. We besloten er voor te gaan. In december 2014 kregen we de sleutel en vanaf dat moment bevalt het eigenlijk nog beter dan we hadden kunnen bedenken. We krijgen ‘veel ‘huis en ruimte’ voor ons geld, met flink wat plek en een grote tuin.”

Wonen in Koningskwartier sinds 2014

Marijn en Shirley:
“We krijgen veel huis en ruimte voor ons geld, met flink wat plek en een grote tuin.”

We hebben hier een fijn huis, veel rust, ruimte en er hangt een goede sfeer.

“Er zijn hier heel veel jonge kinderen, die van ons spelen met iedereen in de buurt. Omdat er maar één toegang tot dit deel is, is het veilig en hebben ze lekker de ruimte. Er is een grasveld, een speeltuin, met lekker weer komen er tafels, stoelen, trampolines, glijbaantjes en zwembadjes tevoorschijn, dat is hartstikke leuk. Camping Kraagroos noemt men de buurt wel eens haha. Fijn is ook dat alle buren een oogje in het zeil houden. Iedereen kent elkaar op z’n minst van gezicht, dat geeft een dorpsgevoel. Toen we eens op vakantie waren, kregen we van de buren bijvoorbeeld een foto waarop iemand in onze tuin stond, met de vraag of dat okay was. Het was de vader van Shirley die voor de katten zorgde, maar het geeft wel aan dat je hier je huisdeur en fiets bij wijze van spreken niet op slot hoeft te doen. De sfeer in de buurt is hartstikke goed. Zonder dat het beklemmend is of dat je het gevoel hebt dat er iets moet ofzo. Als je geen zin hebt in een praatje is het ook goed.”

Gezellig

“We werken in Gouda en Schiedam. Buiten de spits zijn er weinig files, omdat we dichtbij de uitvalswegen zitten, gaat woon-werkverkeer lekker snel. Als je drukte of vermaak zoekt, is er van alles te doen. Je bent bijvoorbeeld zo in Nesselande, Rotterdam of Den Haag. Maar ook in de buurt is best veel te doen, zoals voetbal, tennis, judo, volleybal, gym en zwemmen. Tijdens het Sinterklaasfeest drinken de vaders een drankje terwijl de kinderen naar een theatervoorstelling kijken. En natuurlijk is het oogstfeest altijd heel gezellig. Echt een dorpsfeest, met kraampjes, loterij, muziek. Wij zijn hier op onze plek en wonen hier met veel plezier.”