Alle ruimte / groen wonen
tussen Rotterdam,
Zoetermeer en Gouda


Koningskwartier /
Zevenhuizen_Visie

Koningskwartier is een aantrekkelijke wijk die onlosmakelijk verbonden is met het bestaande dorp Zevenhuizen. De wijk heeft een typische eigen dorpse sfeer die grote aantrekkingskracht heeft bij bewoners. Mensen die willen wonen in een kleinschalig dorpse sfeer in een landelijke groene omgeving zijn hier helemaal op hun plek. Het is ook een zeer kindvriendelijke wijk met aan elke straat een speelplaats en in de gehele wijk geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. In de nabije omgeving zijn vele recreatiemogelijkheden, zoals de Eendragtspolder met de internationale Willem-Alexanderroeibaan, het Rottemerengebied en de Zevenhuizerplas. Ook het voorzieningenniveau is goed en bereikbaar op de fiets, te voet en met de auto.

Tot ongeveer 2024 worden in Koningskwartier ruim 1200 woningen gebouwd. De wijk krijgt al aardig vorm want bijna de helft van de woningen is inmiddels gebouwd. De mensen die hebben gekozen voor Koningskwartier wonen hier met veel plezier.

Ben u geïnteresseerd in het masterplan waarin de ruimtelijke strategie voor de wijk op hoofdlijnen is uitgewerkt. Dan kunt u deze hier downloaden.

“Aantrekkelijk is het kleinschalige dorpse woonmilieu in een landelijke groene omgeving.”

Koningskwartier /
Zevenhuizen_Het plan

Koningskwartier is een wijk in Zevenhuizen (gemeente Zuidplas) en ligt op loopafstand van het bestaande dorp. De wijk wordt gefaseerd ontwikkeld en elk deelplan krijgt een eigen karakter door de afwisselende architectuur. Ook aan de kinderen is aandacht besteed, vrijwel elke straat is grenzend aan openbare speelplaatsen die duurzaam aangelegd zijn. Vanwege de veiligheid is het hele Koningskwartier een 30 km-zone. De deelplannen worden alle gekenmerkt door een groene en speelse opzet met pleintjes. Parkeren is mogelijk op de eigen oprit of in zogenaamde parkeerkoffers. Deze ‘parkeerkoffers’ zijn ingepakt met groen en zorgen ervoor dat het straatbeeld niet gedomineerd wordt door geparkeerde auto’s. Met deze opzet krijgt Koningskwartier een dorpse uitstraling, die naadloos aansluit bij de bestaande bebouwing in het dorp. Verder is deze wijk duurzaam gebouwd en zijn de meeste woningen voorzien van warmtepompsystemen en zonnecollectoren.

Koningskwartier is de ideale woonplek voor jong en oud, starters en doorstromers. Koningskwartier heeft een gevarieerd woningaanbod zowel koop als sociale huur met rijwoningen, tweekappers, appartementen en vrijstaande woningen. En voor wie zelf een huis wil bouwen, zijn er kavels te koop. De ontwikkelende partijen in het gebied zijn Synchroon, Thunnissen en GOM (een samenwerking tussen AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron).

Koningskwartier /
Zevenhuizen_Centrale ligging

Koningskwartier Zevenhuizen is gelegen in het Groene Hart tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda. Bekijk de locatie op Google Maps. Uitvalswegen naar  steden zoals Rotterdam, Gouda en Den Haag zijn binnen enkele minuten bereikbaar.

Het centrum van Zevenhuizen met daarin winkels, restaurants en sportfaciliteiten is op fietsafstand gelegen. Het recreatiegebied De Rottemeren ligt direct naast de nieuwe wijk Koningskwartier en is ontsloten via de Koningsbrug naar de Eendragtspolder.

Een walhalla voor watersporters

Koningskwartier ligt in een echte watersportgemeente en is een walhalla voor watersporters. In de zomer ga je lekker zeilen, kanoën, surfen of suppen, En als we een... Lees meer