Leontienhuis gelegen langs het Koningskwartier

Als een droom werkelijkheid wordt…..

Leontien van Moorsel en Zuidplas gaan samenwerking aan voor een Leontienhuis

Op woensdag 6 november 2013 vierden Leontien van Moorsel en wethouder Bosman op symbolische wijze de start van een samenwerking om het Leontienhuis in Zuidplas te realiseren. Samen onthulden zij een bouwbord bij de monumentale boerderij aan de Zuidplasweg 13 in Zevenhuizen.

Op deze manier komt een droom van Leontien tot werkelijkheid: een inloophuis voor jonge mensen met een eetstoornis. Een plek waar deze jongeren ruimte krijgen om over hun problemen te praten, te werken aan verandering en om (opnieuw) grip op hun leven te krijgen. In een gemeente, waar Leontien al veel jaren met veel plezier woont en werkt.

Samenwerking
De komende tijd gaan Leontien en de gemeente aan de slag om de monumentale boerderij geschikt te maken als inloophuis. De gemeente pakt de buitenkant van het pand aan, het team van de Leontien Foundation richt het pand van binnen in. De Leontien Foundation gaat het pand van de gemeente Zuidplas huren.

Beide partijen zijn blij met deze samenwerking. Wethouder Bosman: “Het mes snijdt aan twee kanten. Het pand wordt niet alleen weer verhuurbaar, maar krijgt ook een maatschappelijke relevante functie.” Leontien van Moorsel: “Ik heb zelf de ziekte Anorexia Nervosa overwonnen en weet hoe belangrijk steun en begeleiding is bij het overwinnen van deze ziekte. Het Leontienhuis is bedoeld voor jonge mensen die hun behandeling achter de rug hebben en die weer opnieuw hun (sociale) leven moeten inrichten. Daarnaast kunnen ouders hier straks hun ervaringen en informatie met elkaar delen.

De vervallen boerderij is door de stichting in samenwerking met sponsoren en de eigenaar (gemeente Zuidplas) omgebouwd tot een schitterende daglocatie voor dit inloophuis. Kroon op deze renovatie is wel de opening door Koningin Maxima geweest.

En een goede buur ….
De autocross is een jaarlijks traditioneel gebeuren in Zevenhuizen. Bij dit geweldig evenement komen 3 generaties genieten van het motorengeweld. Een aantal jaar terug kon de autocross niet doorgaan op het geplande terrein en toen hebben we het terrein van het Koningskwartier beschikbaar gesteld. Vandaar dat de autocross organisatie voor de overlast aan de buren een cheque hebben overhandigd voor de stichting.
In aanwezigheid van wethouder Jan Hordijk krijgt het Leontienhuis een mooie cheque overhandigd door de Autocross organisatie Ezhaco en de ontwikkelaars van het Koningskwartier; GOM, Thunnissen, Synchroon en gemeente Zuidplas. De stichting was niet allen blij verrast over dit mooie geldbedrag maar ook over de snelheid waarmee het terrein weer netjes op orde was gebracht door de autocross organisatie. Met recht ‘een goede buur’.

En we weten niet of het er wat mee te maken heeft maar … Eenmaal is de tour de France door Zuidplas gekomen en wel langs de woonwijk via de N219 en wel pal langs het Leontienhuis!

Terug naar vorige pagina Terug naar overzicht

Geplaatst op 2 oktober 2020