Omgeving – Eendragtspolder

De Eendragtspolder is een bijzonder gebied vanwege de unieke combinatie van waterberging, recreatie en de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan. De Eendragtspolder zorgt ervoor dat mensen in de wijde omtrek droge voeten houden, want er kan 4 miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen als er wateroverlast dreigt en aangezien Zuidplas het laagste putje van Nederland is geeft dit een veilig gevoel. Deze polder ligt naast het Koningkwartier en is bereikbaar via de nieuwe Koningsbrug.

Deze ruimte voor waterberging biedt aan veel verschillende vogels een broedplaats. Er zijn zelfs flamingo’s en lepelaars gesignaleerd! Je kunt er heerlijk door het aansluitende plas-/drasgebied struinen, over de eilandjes langs de oever van de Zevenhuizerplas en door het moerasbosje tussen de Zevenhuizerplas en de Eendragtspolder en rustig kijken vanuit de uitkijktorens die her en der geplaatst zijn.

Ook huisvest de Eendragtspolder de internationale roeibaan waar 2 jaar geleden de olympische roeiwedstrijden werden gehouden. Deze roeibaan is 2 kilometer lang en daarmee op de bosbaan van Amsterdam na, de langste van Nederland.

En niemand minder dan ZKH, toen nog prins, Willem Alexander heeft deze internationale olympische roeibaan in april 2013 geopend in gezelschap van toenmalig burgemeester Kats van Zuidplas en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Het was trouwens zijn laatste officiële optreden als Prins van Oranje.

Terug naar vorige pagina Terug naar overzicht

Geplaatst op 2 oktober 2020