Wat gebeurt er aan de Zevenhuizerplas?

De plas die is ontstaan uit de zandwinning voor de bouw van de Rotterdamse wijk Ommoord. Omringd door zand, bos en wandel- en fietspaden.

BEACHBIOS
Aan het strand van de Zevenhuizerplas is in 2018 een beachbios georganiseerd. Met je voeten in het zand genieten van de magische onderwaterwereld op het scherm. Voorafgaand aan de film neemt boswachter Dick je mee op natuurexcursie, zorgt restaurant De Strandgaper voor een hapje en een drankje en kunnen de kinderen marshmallows roosteren. Zodra het donker wordt, start de film.

OPENWATER ZWEMMEN IN DE ZEVENHUIZERPLAS
Nog een activiteit waar je niet zo snel aan denkt. Maar wel heel mooi uit te oefenen aan de zuidzijde van de Zevenhuizerplas.

SUPPEN OP DE PLAS – balans houden
Als je langs de Zevenhuizerplas loopt zie je veel mensen op een supboard voorbijkomen. Volwassenen, kinderen, volwassenen met kinderen erbij… het ziet er zo leuk uit! De hele plas is hiervoor beschikbaar en zelfs een traject naar Rotterdam is mogelijk of naar de eilandjes waar je ook je supboard even aan de kant kunt leggen als je dit wilt. Als je meer tijd hebt zou je de hele plas over kunnen suppen, je kunt dan ook naar het strandje in Nesselande Rotterdam. Suppen geeft een heel rustgevend en vrij gevoel. Bovendien valt er op de plas ook veel te zien qua eenden, vogels en andere dieren.

ZEVENHUIZEN AAN ZEE
En wat te denken van heerlijk genieten van de Zevenhuizerplas die naast het Koningskwartier ligt. Gewoon genieten van een dagje aan het strand zonder filerijden er naar toe.

WATERSKIEN
Jawel ook dat is mogelijk zonder het gevaar van snelle speedboten. En wel bij het Project 7 Cablepark. Dit complex heeft een waterski-kabelbaan die meerdere watersckiers tegelijk over het water trekt. Ook wakeboarders kunnen hiermee aan de slag. En val je dan zwem je gewoon naar de kant en begin je opnieuw. Voor de daredevils zijn speciale obstakels aangebracht. Voor de niet zo sportievelingen is er een heerlijke loungeclub waar je het hele spektakel kunt bekijken.

BOOTJE VAREN
Natuurlijk dat kan niet missen. Een zeilboot of elektrische boot dan wel sloep. Heerlijk genieten op het water.

Terug naar vorige pagina Terug naar overzicht

Geplaatst op 2 oktober 2020